przez masias » 16 lutego 2010, o 16:39
Ja tez niestety nie mogę z żadnym lekarzem porozmawiać na temat NPR. Niestety takich lekarzy jest bardzo malo. Obecnie chodze do dr Kunkiewicza w Jeleniej Górze. Ogólnie jest ok, ale na temat wykresów nie mogę z nim rozmawiać. Będąc u niego stwierdził, ze mam PCOS i bez leczenie nie będę mogla zajść w ciaze. Ale jak to w życiu bywa, cuda się zdążają.
Tak jak artura proponuje zbadac poziom hormonów, ale nie tylko progesteronu. Najlepiej poszlabym na Twoim miejscu do ginekologa i po prostu nic nie wspominala o wykresie, tylko powiedziala, ze Twoj cykl trwa tyle i tyle dni, ze poronilas i ze teraz nie mozesz zajsc. I zobacz co Ci zaproponuje lekarz. Jesli jest to dobry lekarz, to najpierw bedzie Ci kazal zbadac hormony, zeby zobaczyc co nie gra. Moze sie tez okazac, ze zwykle w swiecie jestes za bardzo zestresowana.
Jak juz wspominalam, nie moglam zajsc w ciaze, pewnie faktycznie moglo u mnie miec wplyw na to to PCOS, ale tez chyba za bardzo chcialam. W pewnym momencie sobie calkiem odpuscilam i wtedy nagle sie okazalo, ze nosze pod sercem malenstwo.
Moze sprobuj pojsc do tego Kunkiewicza, ale jak juz mowilam, nie ma co z nim na ten temat rozmawiac. Bo ja tez mu pokazalam wykresy, to obejrzal, ale powiedzial, ze on wszystko widzi na USG, wiec nie bylo o czym rozmawiac.