Teraz jest 3 października 2024, o 15:08 Wyszukiwanie zaawansowane
A czy masz pewność, że Ty nigdy nie odejdziesz ???susa napisał(a): Mam obawy, że pewnego razu powie mi, że odchodzi z Kościoła Katolickiego, bo rozumowo dochodzi do wniosku że to sekta i brednie.
AniaM napisał(a):
Powiedział, że nie będzie chodził do kościoła i nie będzie się z Tobą modlił??
Ze odrzuca wiarę i wartości?
z tego co piszesz to nie, a to że zrezygnował ze wspólnoty z powodu konfliktu to samo życie.
AniaM napisał(a):aha to nie on z Tobą będzie gdzieś chodził tylko RAZEM BĘDZIECIE CHODZIĆ, o ile RAZEM tak zdecydujecie.
Nie decyduj za niego co ma robić i w jakiej wspólnocie być. Jeśli Ty będziesz tym zarządzać nie rozmawiając o tym z Nim i nie pytając się go o zdanie to prosta droga do rozwodu.
susa napisał(a):Jeśli mam z nim zerwać, to jak to powiedzieć, jaki powód podać, bo on chce się cały czas spotykać.
susa napisał(a):Ja zaplanowałam że my mamy razem poszukiwać Boga, razem się modlić, rozmawiać o wierze i Bogu, a wspólnota ma w tym pomagać.
Olenkita napisał(a): A wiesz jakie on ma plany, marzenia? Czy bedziesz w stanie je realizowac czy bedzie tak jak Ty zaplanowalas? Liczysz sie troche z jego zdaniem?
susa napisał(a):Olenkita napisał(a): A wiesz jakie on ma plany, marzenia? Czy bedziesz w stanie je realizowac czy bedzie tak jak Ty zaplanowalas? Liczysz sie troche z jego zdaniem?
A skąd mam wiedzieć jakie są jego plany, marzenia?
susa napisał(a):A skąd mam wiedzieć jakie są jego plany, marzenia?
I dlaczego on chce się dalej spotykać?
susa napisał(a):Nie jesteśmy jeszcze zaręczeni. A chciałam brać w przygotowaniu do małzeństwa metodą dialogową, by mieć możliwość porozmawiania na takie tematy. Ale na temat oczekiwań był czas 5 minut, to zapomniałam co miał na kartce napisane, a program był bardzo napięty.
susa napisał(a):Choć czasem mam dosyć tego co mi opowiada, bo chciałabym porozmawiać o tym jakie ma marzenia, plany odnośnie przyszłości i inne tego typu tematy.
susa napisał(a):O czym rozmawiamy? Ja słucham go o czym ma to powiedzenia.
A opowiada mi m.in o kreacjonizmie, radiu maryja, czipach na rękę, nawracaniu świadków Jechowy itp. Rozmawiamy na tematy światopoglądowo-społeczno-religijne.
susa napisał(a): Mam go wprost zapytać jakie ma plany, marzenia, oczekiwania?
Annka napisał(a):Ja już Ci pisałam na innym forum, że po prostu NIE JESTEŚ zakochana i dlatego wciąż wymyślasz sobie problemy, które u osób szczerze zakochanych NIE ISTNIEJĄ!
kami79 napisał(a):A co stoi na przeszkodzie zeby o tym rozmawiac? Nie wierze ze bedac ze soba przez 9 miesiecy nie wpadliscie na pomysl aby pogadac o tym co Wam w sercach gra a walkujecie jedynie tematy spoleczno- religijne :
Annka napisał(a):Nawracanie Świadków Jehowy jest doprawdy ostatnią rzeczą jaka jest ważna w małżeństwie!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość