Teraz jest 8 sierpnia 2020, o 02:26 Wyszukiwanie zaawansowane

Uprzejmie informujemy,
że decyzją Zarządu Stowarzyszenia Liga Małżeństwo Małżeństwu
z dniem 1 grudnia 2016 forum pomoc.npr.pl zostaje
Z A M K N I Ę T E
Wszystkie osoby potrzebujące pomocy
zapraszamy na FaceBook'a lub do kontaktu z nami poprzez skrzynkę Porady

Proszę o interpretację moich wyników, staram sie o dzidzie

Forum pomocy - ginekologiczne problemy zdrowotne.

Moderatorzy: admin, NB, agulla

Proszę o interpretację moich wyników, staram sie o dzidzie

Postprzez britney » 21 stycznia 2011, o 17:11

21 DZIEN CYKLU 14,01,2011r

GLICEMIA BASALE (met.colorimetrico) 92 mg/dl 60 - 110

TEMPO DI PROTROMBINA (met.coagulativo)
TEMPO 12,9 secondi
ATTIVITA' 148 %
I.N.R 0,90

TEMPO DI TROMBOPLASTINA P. 30,4 secondi 24,0 - 33,0
(met.coagulativo)

FIBRINOGENO (met.coagulativo) 400 mg/dl 169 - 515

ANTITROMBINA III 32,5 mg/dl 22,0 - 39,0
(met.imminodiffusione radile)

ES.EMOCROMOCITOMETRICO VEDI ALLEGATO
(analizzatore automatico)


THS - ormone tireotropo 4,197 mclU/ml ipotiroidismo > 4,800
(met.chemiluminescenza) eutiroidismo 0,300 -
4,800
ipertiroidismo < 0,300


FT3 - triiodotironina libera 2,51 pg/ml eutiroidismo 2,3 - 4,2
(met.chemiluminescenza) ipotiroidismo < 2,3
ipertiroidismo > 4,2


FT4 - tiroxina libera 8,47 pmol/ eutiroidismo 8,00 - 20,00
(met.chemiluminescenza) ipotiroidismo < 8,00
ipertiroidismo > 20,00


PROGESTERONE 5,900 mg/ml fase follicolare 0,2 - 1,6
(met.chemiluminescenza) fase luteinica 1,6 - 31,7
fase centrale 4,4 - 28,0
post menopausa < 0,1 - 0,8
contraccezione orale
< 0,1 - 0,6
in grawidanza:
1 trimeste 7,4 - 37,5
2 trimeste 18,7 - 96,7
3 trimeste 56,8 - 196,0
britney
Przygodny gość
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 10:30

odpiszcie prosze

Postprzez britney » 22 stycznia 2011, o 16:32

czy ktoś mi może pomoc??????? staram sie o dzidzie bez rezoltatow.. :(
britney
Przygodny gość
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 10:30

Postprzez Fruzia » 22 stycznia 2011, o 19:09

To nie jest forum eksperckie, gdzie odpowiada lekarz. Poza tym, czemu w języku obcym na polskim forum? Wymagasz od nas znajomości medycyny i języków obcych?
TSH niby w normie (wg tej normy), ale za wysokie dla starających się. Nic więcej z tego nie wiem.

Byłaś z tymi wynikami u lekarza?
Fruzia
Domownik
 
Posty: 411
Dołączył(a): 10 czerwca 2006, o 13:30

Postprzez britney » 22 stycznia 2011, o 19:16

tak mam plamowana wizyte, ale chcialam sie dowiedzec czegos wczesniej, no i opinni innych. badania w jezyku włoskim, jestem we włoszech obecnie. ale wydaje mi sie ze wyrazy hormonow sa prawie zblizone do polskiego, przeciesz to łacina. a co z moim progesteronem ?
dzieki za odpisanie.
britney
Przygodny gość
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 10:30


Powrót do Szlachetne zdrowie...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron